Što to povezuje modu i dizajn interijera?

Jesu li svjetovi mode i dizajna interijera povezani? Može li se estetika s modne revije preslikati na, primjerice, dnevnu sobu? Je li svaki modni dizajner istovremeno i dobar dizajner interijera? Na ova i druga pitanja odgovorio nam je iz prve ruke, jedan od ključnih ljudi hrvatske modne scene – Robert Sever.

On je modni dizajner s iskustvom dugim 23 godine, a dizajnira još od malih nogu.

 

„Sjećam se kada sam bio klinac, imao sam možda 6 ili 7 godina, iskrojio sam i sašio nešto što je ličilo na prsluk od bijelog materijala. Šivao sam ga na bakinoj Singerici i oslikao ga flomasterima crtajući Annie Lennox koja mi je već tada bila velika muza“, otkrio je Sever.

Ovaj dizajner je u ožujku u zagrebačkom Mozaik Event Centru održao veliku reviju kojom je prikazao svoju kolekciju za proljeće pod nazivom Severocco.

 

Robert Sever s gostima na reviji u fotokutku opremljenim Prima asortimanom

Foto: Zvonimir Ferina

 

„Od samog početka branda koji ove godine puni 23 kontinuirane godine postojanja igram se sa svojim imenom. Tako se prva kolekcija zvala Severforever, bila je tu i Severia, inspirirana putovanjem i školovanjem u Mongoliji, Severelle, Ultrasever...“, objasnio nam je u šetnji Prima salonom u Westgate Cityju.

 

 

Tu je pronašao namještaj i more dekoracija koje su mu bili potrebni za uređenje fotokutka na reviji koji je stilom bio povezan sa samim kreacijama. Modni znalci, influenceri  i zvijezde bili su oduševljeni.

 

Robert Sever u Prima salonu Westgate

Foto: Prima

 

Više o uređenju fotokutka saznajte u našem blogu.

Severocco je zamišljen kao fuzija ideja. Odnosno, kao ideja spajanja stvari koje su naoko nespojive, poput inspiracije etno odjećom ili odjećom beduina s raskošnim viktorijanskim i baroknim detaljima.

 

Pjevač Baby Lasagna u fotokutku na reviji Roberta Severa

Foto: Zvonimir Ferina

 

„Svaka kolekcija za mene je nastavak, iako je cjelovita, zasebna priča. Vizualno stvaram tako da poštujem svoj ukus i njegujem estetiku koja je uvijek ista. Svake sezone dodajem novi sadržaj, temu, ali baza je uvijek ista. Na kraju dana svaki artikl mora imati one osnove brenda, a to je ženstvena, chic i bezvremenska odjeća“, rekao nam je Sever.

 

 

Uvjeren je da su industrija mode i industrija namještaja duboko povezane i isprepletene.

„Sve što je estetika može biti povezano. Dapače, mislim da sva kreativna energija dolazi iz istog izvora i da je primjenjiva posvuda ako postoji kreativno rješenje za tehničke izazove“, objasnio je dizajner.

Otkrio nam je kako i on sam dijeli veliku ljubav prema dizajnu interijera.

„Uređenje i stvaranje interijera je moja velika strast i bavim se time već dugi niz godina. Posebno sam opsjednut starim i antiknim namještajem koje onda sam redizajniram i prenamjenjujem. Obožavam stvarati interijere koji su odraz osobnosti i koji pričaju priče“, ispričao je.

 

Dekoracije imaju ključnu ulogu u postizanju Severocco estetike

Foto: Prima

 

Kako bi se onda Severocco, kao svojevrstan stil, mogao integrirati u interijere, upitali smo Severa.

Nužni su bogati jastučići i prekrivači jarkih boja te vaze zanimljivog dizajna koje možete pronaći u ponudi nizozemskih COCO maison te francuskih Atmosphera dekoracija dostupnih u odabranim Prima salonima i na webshopu.

„Upravo s idejom sinkronizacije prije nekoliko godina smo i pokrenuli našu podliniju koja se zove Home and vintage, kroz koju stvaramo elemente upravo za interijere, a uskoro planiramo i razvijanje novih segmenata te priče“, rekao je Sever.

 

Uz pomoć Prima grupe Sever je uredio fotokutak na svojoj reviji

Foto: Prima

 

Želite li i vi unijeti modernu Severocco estetiku u Prima salonima i na webshopu pronađite namještaj u upečatljivim bojama i dekoracije jedinstvenog dizajna. Inspiraciju možete pronaći na Prima webu, u najnovijem letku te na Prima službenom FacebookInstagramTikTok i Pinterest profilu.

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta