Znate li kako pravilno postaviti blagdanski stol?

Osim kićenja božićnog drvca, među omiljenim blagdanskim tradicijama su raskošni obroci, kada se cijela obitelj okupi oko stola. Ti su ručkovi i večere posebni, finiji, traju duže, više je smijeha, ali više je i pažnje uloženo u njihovu pripremu.

 

 

Dekoracija blagdanskog stola

Postoji bezbroj načina da ga uredite, bilo da ste minimalist ili volite svu šarenu raskoš. Poželjno je stol ukrasiti sofisticirano, drugačije nego inače, kako bi se naglasila posebnost blagdana. Pokušajte urediti stol tako da se uklapa u ostatak interijera. Ne sumnjamo da će vaši ukućani i bližnji zamijetiti trud.

 

 

Vrijeme je da izvadite poseban stolnjak, svečani servis i kristalne čaše koje čuvate samo za posebne prilike. Iskoristite i sve lijepe vaze poput modela Ella, Lulu ili Amber iz COCO maison ponude u Prima salonima i webshopu, koje će izgledati veličanstveno uz dodatak par borovih grančica ili božikovine.

 

 

Suptilni elementi rasvjete također su odlična ideja za stvaranje atmosfere. Uz božićno drvce puno svjetlećih lampica za topli i udobni ugođaj u domu, treba vam još samo nekoliko svijeća i lijepih svijećnjaka kao što su Amina, Mirle, Debra i Martine iz COCO maison ponude nizozemskih dekoracija ekskluzivno dostupnih u Prima salonima i webshopu.

 

 

Posuđe za blagdanski obrok

 

Raskoš blagdanskih stolova, osim u ukrasima, očituje se i u slojevitom postavljanju tanjura ispred svakog stolca. Budući da raskošan stol nije svakodnevica, za mnoge je to izazov.

 

 

Za blagdanski obrok tanjuri se obično slažu redoslijedom kojim će se jela posluživati. Većinom je to niz od tri tanjura, prvi je veliki plitki tanjur za glavno jelo, na njega se postavlja nešto manji plitki tanjur za toplo ili hladno predjelo, a na vrh najčešće ide duboki tanjur za juhu.

 

Ako nema juhe ili predjela, taj tanjur se ne postavlja, a pribor za jelo također treba postaviti redoslijedom kojim će se koristiti, no počevši s vanjske strane prema tanjuru. Vilice idu lijevo, a noževi i žlice idu desno, s tim da je nož najbliži tanjuru. Pripazite da oštrica uvijek bude okrenuta prema tanjuru. Čaša se, pak, postavlja s desne strane iznad noža i žlice. Desertne tanjure i pribor najbolje je iznijeti kasnije, nakon objeda, uz šalice za topli napitak.

 

 

Elegantna blagovaonica za blagdanska okupljanja

 

Temelj svake božićne trpeze su kvalitetan i pouzdan stol i stolice koji će moći udobno smjestiti sve najdraže. Svakako provjerite novi Tarin Neo stol na razvlačenje koji je u Prima salonima i webshopu dostupan u dvije dimenzije: 160 (+45) x 94 x 76 cm te 180 (+45) x 94 x 76 cm. Ovaj stol odaje dojam luksuza zahvaljujući keramičkoj ploči stola koja je smještena na MDF podlogu.

 

Za keramičku ploču stola dostupan je i velik izbor dekora kao što su, primjerice, nježna i profinjena površina Calacatta ploče koja je iznimno ugodna na dodir i upotpunjena venama u rasponu sivih tonova. S druge strane, Pietra Taupe keramička ploča nadahnuta je kvalitetom jednog od najpoznatijih kamena u talijanskoj arhitekturi, ugodna je na dodir, s posebnom obradom površine koja evocira prirodni kamen u toplijoj pješčanoj nijansi s istaknutim svijetlim žilama. Keramička ploča Buxy Select svojom bojom i jedinstvenim uzorkom unosi toplinu, eleganciju i stil u interijere privatne i poslovne namjene, a inspirirana je posebnim kamenom podrijetlom iz francuske Burgundije.

 

 

Ovo su samo neki od keramičkih dekora za ploču stola, a sve ih opisuju isti benefiti kao što je debljina od 5 mm, jednostavnost čišćenja i održavanja, otpornost na grebanje i savijanje te mnogi drugi. Postolje je metalno u mat crnoj boji koja se lako uklapa u sve stilove i interijere. Stolove je stilski najbolje upariti s udobnim Tarin foteljama i stolicama koje će zahvaljujući raskošnim i mekim materijalima postići savršenu harmoniju u blagovaonici.

 

Kao najveći hrvatski proizvođač namještaja s dugogodišnjom tradicijom, Prima nudi mogućnost odabira kombinacije elemenata za sve prostorije - od predsoblja preko dnevne sobe, kuhinje, blagovaonice pa sve do spavaće sobe. Tako je, primjerice, u istom stilu dostupan i manji, klub stolić Tarin Neo, savršen za dnevne sobe i kao stilski upečatljivi dodatak spavaćim sobama. Isto tako se i komoda Tarin Neo s 3 vrata i 3 ladice jednako efektno može uklopiti u svaku prostoriju doma.

 

 

Posjetite nas do 23. prosinca u svim Prima salonima i na webshopu jer traje Prima božićna akcija koja donosi 20-40% uštede na blagovaonice, 30% na COCO maison asortiman dekoracija, 20-40% uštede na tapecirane garniture, 40% na modularne i blok kuhinje te čak 50% uštede na kuhinje po mjeri. Više o Prima božićnoj akciji saznajte na blogu.

 

*Uštede ne vrijede za artikle označene oznakom HIT. Ušteda vrijedi za iznos kupnje veći od 199,00 kn/26,41€, osim kod kuhinja gdje se popust odnosi na izradu kuhinje po željama kupca.

 

 

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta