Prima na najvećem sajmu namještaja u Europi: „Ovo je naše najluksuznije izdanje dosad“

Najnoviji trendovi u interijerima, inovacije u proizvodnji, moderan dizajn namještaja – sve ovo Prima je predstavila na prestižnom međunarodnom sajmu M.O.W. u njemačkom Bad Salzuflenu.

 

Riječ je o sajmu koji je osnovan 1984. godine i održava se već tradicionalno svake jeseni i smatra se jednim od najvećih sajmova namještaja u Europi.

 

Na sajam u slikoviti grad Bad Salzuflen u zapadnom dijelu Njemačke stiglo je više od 520 izlagača iz 40 zemalja. Od 17. do 21. rujna svi oni će na ukupno 85.000 kvadrata izložbenog prostora prezentirati najbolje i najnovije što industrija namještaja može ponuditi.

 

Box spring kreveti jamče buđenje s osmijehom

Foto: Prima

 

Zemljane nijanse u interijerima posljednji su trend

Foto: Prima

 

Najluksuznije izdanje dosad

U jednom od većih izložbenih prostora, na gotovo 600 kvadrata, smjestila se Prima izloživši više od 160 komada namještaja za opremanje blagovaonica, dnevnih i spavaćih soba s naglaskom na tapecirani namještaj.

 

- Ovo je naše najluksuznije izdanje na M.O.W.-u dosad, po pitanju veličine i uređenja izložbenog prostora, ali i ponude namještaja – složio se Prima tim koji je na nekoliko dana otputovao u Njemačku kako bi predstavili novi asortiman.

 

Luka Dundović, Karla Harazim, Vid Palalić i Anita Šola iz odjela razvoja proizvoda Prima grupe

Foto: Prima

 

Kroz otvore u zidovima koji omeđuju izložbeni prostor Prima grupe već se nazire sva raskoš namještaja, dok se sa samog ulaza pruža pregledan pogled na kompletnu ponudu koja poziva posjetitelje i vuče ih da se prošeću prostorom i prstima dotaknu svaki materijal.

 

Prima dizajn inspiriran je prirodom

Foto: Prima

 

Kod Prima dizajna, udobnost je beskompromisna

Foto: Prima

 

- Veliki novitet ove godine je što smo prvi put prezentirali ambijente dva stana u različitim stilovima. Oblikovali smo zone koje dočaravaju kako opremiti životni prostor unutar istog programa namještaja – objašnjava Anita Šola, arhitektica u Prima grupi koja je kreirala koncept izložbenog prostora.

 

Teži se opremanju cijelog doma u istom stilu

Foto: Prima

 

Samt, ratan, bouclé – retro materijali ponovno su hit

Foto: Prima

 

Boho stil i dalje osvaja svojom toplinom

Foto: Prima

 

Priroda inspirira

Jedan ambijent je pomak u moderni minimalizam, a drugi vješto kombinira boho i skandi estetiku te prezentira povratak ratana u oblikovanje namještaja s modernom izvedbom.

 

- Prima je na M.O.W.-u pokazala kako se ne boji pratiti i kreirati trendove, ali i da nam je kupac uvijek prvi na umu – ističe arhitektica.

 

U izradi Prima namještaja pazi se na svaki detalj

Foto: Prima

 

Osim u Hrvatskoj, Prima grupa kontinuirano se širi diljem Europe

Foto: Prima

 

U oblikovanju samog štanda nastavili smo s otvorenim pristupom podijeljenim u zone s istaknutim komadima namještaja, koji je uz već prepoznatljiv vizualni identitet brenda Prima, upotpunjen i povezan pričom o prirodi koja nadahnjuje svaki korak u nastanku namještaja s potpisom Prima grupe. Baš zato sve poruke istaknute u izložbenom prostoru Prima grupe na M.O.W.-u. u fokusu imaju prirodu, najljepše umjetničko djelo.

 

Priroda, najljepše umjetničko djelo

Foto: Prima

 

Osim što je prepoznata kao najveći domaći proizvođač namještaja, Prima grupa je već dugi niz godina prisutna i na zahtjevnom europskom području gdje su kvaliteta i dizajn ocijenjeni kao vrhunski, što je rezultiralo daljnjim širenjem izvoznog tržišta.

 

Prima namještaj rezultat je harmonije dizajna i prirode

Foto: Prima

 

Naglasak na udobnosti

- U izložbenom prostoru veliki naglasak stavljen je na blagovaonske setove. Prepoznali smo da naši kupci na inozemnom tržištu njeguju kulturu druženja u blagovaonicama, a to zahtjeva praktične stolove atraktivnog dizajna te udobne stolice i tapecirane klupe visoke kvalitete koje smo kreirali koristeći pomno birane materijale – rekao nam je Luka Dundović, industrijski dizajner u Prima grupi.

 

Luka Dundović, industrijski dizajner u Prima grupi

Foto: Prima

 

Udobne Prima stolice kreirane su za duge razgovore

Foto: Prima

 

Ističe kako je udobnost, uz veće dimenzije, primarni zahtjev tržišta i kada je u pitanju tapecirani namještaj za dnevne sobe koji uz najmodernije električne funkcije i benefite neodoljivo poziva na opuštanje, odmor i druženje. Po pitanju boja, nakon duge vladavine sivih nijansi, sada dizajnom interijera vladaju zelena, bež i ostali zemljani tonovi.

 

Uz blagovaonske klupe uvijek će se pronaći mjesto za novog gosta

Foto: Prima

 

Uz blagovaonske klupe uvijek će se pronaći mjesto za novog gosta

Foto: Prima

 

U proizvodnji Prima koristi drvni masiv koji je rezultat odgovornog gospodarenja šumama

Foto: Prima

 

- U trendu je i povratak retro uzoraka kao što je pepita te materijala poput ratana, samta, boucléa. Posebno efektna struktura boucléa dobivena je nitima u različitim bojama koje smo integrirali u naše proizvode, a finalni rezultat je posebno moderan namještaj – dodaje Luka.

 

U proizvodnji Prima koristi samo pomno odabrane materijale

Foto: Prima

 

Diljem EU Prima je predstavnik hrvatskog dizajna i proizvodnje

Foto: Prima

 

Drvni masiv u fokusu

Prima grupa već dugi niz godina aktivno sudjeluje na sajmovima namještaja diljem EU kao predstavnik hrvatskog dizajna i proizvodnje. Sav namještaj osmišljen je u Odjelu razvoja proizvoda koji, zahvaljujući vlastitoj proizvodnji može brzo reagirati na sve potrebe tržišta i uvesti nova kreativna rješenja. Primjer je moderni pomak u dizajnu namještaja s ratanom, ali i namještaj od masivnog drva s posebnim završnim premazom zbog kojeg izgleda kao metal.

 

Hrvatski hrast osnova je mnogih Prima proizvoda

Foto: Prima

 

- Prima se ove godine na M.O.W. sajmu posebno istaknula krevetima i blagovaonskim setovima od masivnog drva hrvatskog hrasta, a po prvi put smo prezentirali namještaj izrađen u masivnom drvu smreke. Primijenili smo zahtjevniju mehaničku obradu kako bismo dobili zanimljive komade drva za finalno posebno atraktivan namještaj organskih i zaobljenih linija, a ujedno smo drvo kombinirali s metalom i različitim modernim tkaninama kako bismo kreirali estetski upečatljive fotelje – rekao je Vid Palalić, inženjer drvne tehnologije u Prima grupi.

 

Vid Palalić, inženjer drvne tehnologije u Prima grupi

Foto: Prima

 

Nove fotelje spajaju metal, drvo i različite moderne tkanine

Foto: Prima

 

Prima fotelje pozivaju na odmor i uživanje

Foto: Prima

 

U vremenima sve veće svijesti o održivosti i zaštiti okoliša namještaj od masivnog drva igra sve važniju ulogu. Zato Prima u vlastitoj proizvodnji koristi drva označena certifikatom FSC, koji dodjeljuje Vijeće za nadzor šuma, kako bi bili sigurni da se šumama gospodari na ekološki primjeren, društveno koristan i ekonomski isplativ način.

 

- Sve se više kupaca okreće namještaju od masivnog drva u odnosu na materijale od drvenih prerađevina poput iverice i medijapana jer nudi prednosti u pogledu ekološke kompatibilnosti i trajnosti, a ujedno prostoru daje toplinu, eleganciju i dašak bliskosti s prirodom – objasnio je Vid kako priroda stvara dizajn bez premca naslanjajući se pritom na glavnu temu „Priroda inspirira“ koja je prožela svaki kutak izložbenog prostora na M.O.W.-u.

 

Sve se više kupaca okreće se namještaju od masivnog drva

Foto: Prima

 

Prima se na M.O.W.-u posebno istaknula blagovaonskim setovima

Foto: Prima

 

Korak prema uspjehu

Kako bi Prima zablistala na M.O.W.-u više od 50 zaposlenika iz različitih sektora nekoliko je mjeseci razrađivalo, kreiralo, produciralo viziju kroz skice i nacrte koja je u konačnici postala stvarnost. Za Prima grupu veliki je prestiž predstaviti svoje kreacije na M.O.W.-u jer je to ključni sajam za one koji su aktivni u industriji namještaja. Pruža jedinstvenu priliku za istraživanje i predstavljanje najnovijih trendova, proizvoda i usluga ljudima koji postavljaju standarde tržišta namještajem.

 

Priroda je prožela svaki kutak izložbenog prostora na M.O.W.-u

Foto: Prima

 

- Kupci nigdje drugdje ne mogu dobiti brži pregled tržišta, nigdje drugdje ne mogu pronaći prave proizvode i potrebnu inspiraciju za svoje poslovanje, nigdje drugdje ne mogu bolje uspostaviti kontakte i umrežiti se na najvišoj poslovnoj razini. M.O.W. stvara osnovu za poslovni uspjeh u 2024. godini – zaključili su M.O.W. menadžeri Bernd Schäfermeier i Maximilian Richter.

 

Prima kvaliteta i dizajn na europskom su tržištu ocijenjeni kao vrhunski

Foto: Prima

 

Dizajnom izložbenog prostora Prima je istaknula najbolje od svog dizajna

Foto: Prima

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta