POS stan u Solinu: Oduševit će vas svih 56 kvadrata u mediteranskom stilu

U svoj dom, spreman za uređenje interijera, unošenje namještaja, bijele tehnike i onih malih, osobnih sitnica koje će ga učiniti toplim početkom ljeta će useliti čak 17 solinskih obitelji.

 

Solin je grad u srcu Dalmacije, okružen planinama Kozjak i Mosor te smješten sjeveroistočno od Splita, s gotovo 25.000 stanovnika prema posljednjem popisu iz 2022. godine. Tu živi i veliki broj mladih obitelji koje su jedva dočekale priliku da si po iznimno povoljnim uvjetima priskrbe stan.

 

Program društveno poticajne stanogradnje (POS)

 

Nastojeći biti grad mladih i djece, Solin se odlučio uključiti u Program društveno poticajne stanogradnje, znan kao Program POS koji provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

 

Program POS-a pokrenut je s ciljem da se građanima Republike Hrvatske omogući rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijim od tržišnih. Program POS-a pridonosi i razvitku građevinarstva kao gospodarske grane, a potiče i opći razvoj društva.

 

Moderna stambeno-poslovna zgrada u Solinu

 

Ova je suradnja rezultirala izgradnjom moderne stambeno-poslovne zgrade od ukupno 1.547 kvadrata u Svetome Kaju, na adresi Ulica solinske mladeži 69, gdje je lani u veljači svečano položen kamen temeljac.

 

Zemljište se prostire na 1.736 kvadrata, a trenutačno je pri kraju izgradnja zgrade u kojoj je smješteno 17 stanova različitih veličina. Najmanji ima 41, a najveći 84 kvadrata. U prizemlju je predviđen  poslovni prostor za trgovinu mješovite robe, dok su stanovi smješteni na dva kata i u potkrovlju.

 

 

 

Oko zgrade, koja se nalazi istočno od crkve sv. Anastazija u Svetome Kaju, predviđeno 10 parkirališnih mjesta te još 26 mjesta u podzemnoj garaži, a zgradu će osim divnog pogleda u daljinu, okruživati i pitoreskno zelenilo. Hortikulturno će se urediti više od 440 kvadrata, a zasadit će se visoko i nisko raslinje s autohtonim biljnim vrstama.

Ovi su se POS stanovi prodavali po 1.350 eura po kvadratu, stoga ni ne čudi što je grad Solin zaprimio čak 155 prijava na javni poziv za kupnju. Formirale su se liste prvenstva i na koncu je odabrano 17 obitelji koje su završile potragu za svojim domom znatno jeftinije nego što to trenutačno tržište nekretninama nalaže.

 

 

 

Mnoge od ovih obitelji će dio ušteđenih sredstava zasigurno uložiti u opremanje interijera svog doma, baš kao i drugi koji značajno uštede kupovinom stana u sklopu Programa POS ili putem subvencioniranog stambenog kredita APN-a.

 

Prijatelj vašeg novog doma

 

Prima se kao najveći hrvatski proizvođač namještaja, s vlastitim dizajnom i proizvodnjom želi istaknuti kao vaš saveznik na putu do doma o kojem sanjate.

 

Neprestano smo u potrazi za novim, boljim i kreativnijim rješenjima i oslanjamo se na najkvalitetniju domaću sirovinu stoga vam možemo vam pomoći u kreiranju interijera koji odgovara svim vašim željama i potrebama.

 

Posebnost našeg pristupa dizajnu temelji se na razvijanju namještaja za sve prostorije doma. Programi koje dizajniramo su usklađeni istim stilom, materijalima, dekorima i bojama. Uz pomoć naših vještih dizajnera interijera i posredstvo regionalnih prodajnih predstavnika zasigurno ćete u našoj raskošnoj ponudi namještaja domaće proizvodnje pronaći elemente kojima ćete moći oživjeti svoju viziju savršenog doma.

 

Interijer u mediteranskom stilu

 

Kako bismo vam iz prve ruke pokazali kako izgleda kada je Prima zadužena za cjelovito opremanje interijera kreirali smo 3D vizualizacije prema točnom tlocrtu za jedan od 17 POS stanova u zgradi u solinskom naselju Sveti Kajo.

 

Stan od ukupno 56 kvadrata odlučili smo opremiti u opuštajućem mediteranskom stilu koji poziva na uživanje. Prema tlocrtu, stan ima malu terasu, predsoblje, kupaonicu, odvojenu spavaću sobu te kuhinju, blagovaonicu i dnevnu sobu otvorenog plana koja zauzima ukupno 28,52 kvadrata.

 

Pri uređenju stana u mediteranskom stilu, koji je vrlo popularan na našoj obali, ustrajali smo na udobnosti jer svaka prostorija, a posebice spavaća i dnevna soba, trebaju odisati atmosferom intimne oaze za opuštanje koju nikada ne želite napustiti. Tome uvelike doprinose nježne, zakrivljene siluete koje u posljednje vrijeme dominiraju industrijom dizajna i proizvodnje namještaja. Zato smo u dnevnu sobu smjestili naš dvosjed Lido mekih i zaobljenih linija u svijetlijoj nijansi plave te fotelju Lido u tamno plavoj boji uz koje sjajno pašu Topeka klub stolići te regal Julija u bijelom dekoru.

 

 

 

Prema tlocrtu, kuhinja je formirana u obliku slova U što se savršeno uklapa u plan otvorenog prostora jer pruža dobre mogućnosti organizacije. Kako bismo maksimalno iskoristili prostor odabrali smo našu modularnu kuhinju Julija u nepogrešivoj bijeloj boji koja je iznimno popularna među našim kupcima. Uparili smo ju s Davos okruglim stolom i Olivia stolicama u blagovaonici kako bismo zadržali stilsku nit. Odabir okruglog stola najbolja je opcija za open space blagovaonice poput ove jer njihov oblik olakšava mogućnosti kretanja prostorijom.

 

 

U istom stilu, boji i dizajnu nastavili smo i u predsoblju od 5,53 kvadrata gdje je u fokusu veliki ormar iz našeg Julija programa za opremanje doma.

 

 

Pri dizajniranju interijera držali smo se neutralne bijele baze, a željeni morski efekt unijeli smo nijansama mediteranskih krajolika kao što su akvamarin plava, siva, bež i zelena.

Dekor odlikuje jednostavna, romantična estetika s prirodnim materijalima i toplim, svijetlim tonovima zbog čega je mediteranski stil jedan od najpoznatijih i najpopularnijih. Rustikalnoj estetici doprinose i biljke poput ružmarina i bosiljka koji su svježi začini u kuhinji, zidnih dekoracija s bršljanom te velikih palmi u teglama.

U spavaću sobu od 10,1 kvadrata unijeli smo toplinu tapeciranim francuskim krevetom Leto s kontrastnim prošivenim linijama na uzglavlju i strateški postavljenom rasvjetom. Nježno plava nijansa na zidu obloženom drvenim panelima u spavaćoj sobi doprinijela je stvaranju posebno umirujuće atmosfere.

 

 

Za kupaonicu od 4,84 kvadrata odabrali smo Mikonos kupaonski program u dekoru hrast Ontario, specifičnom po godovima i toploj nijansi, što je još jedan efektan način kojim smo u dom unijeli element prirode.

 

 

Mali balkon, od nešto više od 7 kvadrata, uz dodatak Kono vrtnog stola i stolica pretvorili smo u vanjski prostor za odmor ili, pak, objedovanje.

 

 

Sjedište i naslon stolica Kono su napravljene od isprepletenog konopa što se dizajnerski sjajno uklopilo u eksterijer mediteranskog stila. Ujedno, pažljivim odabirom materijala i dekoracija poput biljaka postigli smo kohezivnu estetiku između unutarnjeg i vanjskog prostora ovog stana koji je idealan za mladi par.

 

Prima rješenja za cijeli dom

 

Ovako uređen stan služit će vam godinama, ako ne i desetljećima jer mediteranski stil je jedan od onih koji su vječni i lako prilagodljivi životnim promjenama i potrebama. Prima se ponosi bogatom ponudom programa namještaja u različitim stilovima koji su razvijeni u skladu s potrebama kupaca i trendovima na tržištu. Stručni tim Prima djelatnika u svih 56 salona diljem Hrvatske rado će vam pomoći da izrazite svoj stil i oblikujete dom po svom ukusu.

Uz Prima rješenja lako je opremiti cijeli dom u jedinstvenom stilu koji će vas očarati iz dana u dan, bez obzira na kvadraturu i budžet.

 

Neka Prima bude prijatelj vašeg novog doma!

 

Sve o POS-u i APN-u otkrijte u našem velikom vodiču, a više detalja o posebnim pogodnostima i o uređenju interijera saznajte od naših regionalnih prodajnih predstavnika. Dogovorite svoj termin za savjetovanje!

 

SREDIŠNJA HRVATSKA – Dario

projekti.zagreb@prima-namjestaj.hr

099 22 28 569

 

ISTRA I PRIMORJE – Iris

projekti.rijeka@prima-namjestaj.hr

099 52 74 019

 

JUŽNA DALMACIJA – Ines

projekti.split@prima-namjestaj.hr

099 71 17 568

 

SJEVERNA DALMACIJA – Ivo

projekti.zadar@prima-namjestaj.hr

099 26 96 645

 

SLAVONIJA – Helena

projekti.osijek@prima-namjestaj.hr

099 73 54 437

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta