Pet grešaka koje nesvjesno činimo pri uređenju interijera

Hrvati se oduvijek ponose svojim domovima i vole povesti svakog gosta u razgledavanje prostorija očekujući divljenje. Ne volimo biti u tuđem, zato nam je silno važno posjedovati vlastitu kuću ili stan i u tome smo pri vrhu Europe. Naime, čak 91 posto Hrvata prema podacima Eurostata posjeduje svoj dom. Zato nam želja za stvaranjem prostora u kojem je ugodno boraviti i istovremeno odražava naše želje i navike, nije ništa novo. No, u doba Instagrama i influencera, Pinteresta i drugih inspirativnih aplikacija, granice između vještina i stručnosti profesionalnih dizajnera interijera te entuzijasta koji su se zaljubili u taj svijet postale su pomalo zamagljene.

 

 

Apetit za sofisticiranim interijerima te korisnim savjetima i trikovima o uređenju doma raste iz godine u godinu, baš kao što raste i potražnja za kvalitetnim namještajem i dekorima. Posebno veliki boom dogodio se u lockdownu kada su ljudi počeli više cijeniti interijer svog doma jer su zbog pandemije bili prisiljeni više vremena provoditi kod kuće. Sve je to dovelo do većeg interesa za uređenjem prostora u kojem će moći uživati i opustiti se.

 

Sam svoj dizajner interijera

Prima dizajn tim prepoznao je želju da svatko sudjeluje u oblikovanju interijera te postigne jedinstven i prepoznatljiv stil unutarnjeg uređenja. Tu želju ispunjavaju bogatim programima modularnog namještaja. Zahvaljujući takvom namještaju svatko može kreirati svoj prostor i postati dizajner interijera.

U Primi možete pronaći modularne kuhinje, ali i modularne sjedeće garniture kao što su Mattia, Oliver ili Catania, idealne za dnevne boravke skrojene baš po vašoj mjeri. Različiti moduli, odnosno elementi, pružaju luksuz izražavanja vlastite kreativnosti i pomažu u cilju stvaranja savršenog doma. Uz kvalitetan i estetski atraktivan namještaj, uređenje kompletnog interijera na prvi pogled čini se lakim poslom, no kada posložimo naše zamisli unutar četiri zida, to često ne izgleda baš najbolje. Ako nemate oko za dizajn interijera velike su šanse da ćete uređujući svoj dom napraviti jednu od ovih pet grešaka:

 

1. Neprecizna izmjera prostora i neprikladno kombiniranje različitih veličina

Odokativno kupovanje namještaja, bez detaljne izmjere prostora često je prvi izazov s kojim se susrećemo pri uređenju interijera. Ili namještaj ne može proći kroz vrata ili je prevelik pa je učinio prostor klaustrofobičnim ili je premalen pa se „izgubio“ i ne dolazi do izražaja. Idealna je mješavina visina, tekstura i estetike koje se prirodno spajaju i pristaju jedna uz drugu. Poput fotelje Viktor s pripadajućim tabureom koja se stilski savršeno slaže s razvlačnim ležajevima Napoleon ili Lokrum. Vrhunska izrada, moderan dizajn s klasičnim detaljima u nježnim pastelnim bojama odlike su po kojima je Prima, najveći hrvatski proizvođač namještaja s 25 godina tradicije, toliko poznata.

 

 

2. Početak uređenja bojanjem zidova

Većina nas započinje uređenje doma bojanjem zidova, no dizajneri znaju da se kreće od kupnje namještaja i odabira tkanina. Važnije su i osobnije odluke o kupovini kauča, fotelja, tepiha, zavjesa i stolaca, a potom je puno lakše odabrati boju zidova koja će im komplimentirati ili biti u efektnom kontrastu.

 

 

3. Pretjerani maksimalizam

Teško je odoljeti trendovima, a oni ujedno i formiraju naš ukus. Nije neobično da vam se istovremeno sviđaju cvjetni print, boho detalji, životinjski print, mediteranski stil, industrijski... No, sve je to teško i ponekad nemoguće spojiti u sofisticiranu i spokojnu cjelinu pa rezultat najčešće bude napadan i konfuzan prostor.

 

 

4. Nepravilno obješene umjetnine

Pravilno postavljene umjetnine na zid efektno upotpunjuju prostor, ali to nije uvijek slučaj. Često možemo vidjeti previsoko postavljene slike u cilju postizanja impozantnijeg dojma, no to je pogrešno jer slike trebaju biti postavljene u razini očiju kako bi se u njima uistinu moglo uživati. Interijeru neće laskati ni nasumično postavljanje jedne slike na sredini zida, bez promišljene sheme, jer će se činiti statičnim i nezanimljivim. Bolje je kombinirati više različitih umjetnina poput pet impresionističkih slika ili, pak, dvije efektne fotografije pampasa koje možete pronaći u sklopu kolekcije COCO maison dekoracija za dom ekskluzivno dostupne u svim Prima salonima i webshopu.

 

 

5. Odabir estetike umjesto udobnosti

Kada se odabiru krevet, kauč, fotelja ili stolac ključno je pravilo – isprobati ih. Svaki dizajner zna da idealan komad namještaja odlikuju kvaliteta, atraktivan izgled i udobnost, a ako jedno od toga nedostaje, radije nastavite potragu. U Prima salonima teško ćete pogriješiti jer se u proizvodnji ovog hrvatskog namještaja koriste vrhunski materijali koji doprinose trajnosti proizvoda. Svaki komad namještaja jednako se ističe i kvalitetom i dizajnom, a funkcionalnost i udobnost pritom su beskompromisne karakteristike na kojima Prima ustraje.

 

 

Zašto je dobro angažirati profesionalnog dizajnera interijera?

Dizajn interijera u srži je vješto kombiniranje elemenata koje se međusobno nadopunjuju. No, nemaju svi izraženi smisao za dizajn i to je sasvim u redu jer postoje stručnjaci kojima se uvijek možemo obratiti za pomoć. Dizajneri interijera imaju vrlo oštro i obrazovano oko te razumiju kako boja, osvjetljenje, veličina te razmještaj namještaja i dekoracija utječu na kompletan dojam prostora.

 

 

Stoga, angažiranje dizajnera zapravo vam može pomoći da izbjegnete pogreške. Ne samo da će izvući maksimum od vašeg interijera i uštedjeti vam novac koji biste uzaludno bacili na vlastite loše odluke o dizajnu, već će i povećati vrijednost vašeg doma.

 

 

Istina je da dekorateri interijera i dizajneri kakve danas poznajemo nisu postojali prije 20. stoljeća. Ranije se podrazumijevalo da ćete sami urediti svoj dom, osim ako ste bili kraljevskog staleža. No, svi koji još uvijek vjeruju da će dizajneri dekorirati samo luksuzne interijere žive u zabludi.

 

Profesionalni dizajneri posjeduju moć transformiranja ljudskih života kroz ispravno oblikovanje prostora. Prima je moderan brend koji vjeruje da svatko ima pravo na ugodan i harmoničan dom koji će vam u svakom trenutku pružiti sofisticirano utočište, daleko od svih briga vanjskog svijeta, koje je ugodno mjesto za odmor i užitak. Zato smo u Prima salonima razvili novu uslugu – dizajn interijera.

 

Što nudi usluga dizajna interijera u Prima salonima?

Riječ je procesu koji je potpuno prilagođen individualnim potrebama i viziji naših kupaca. U ponudi možete pronaći idealno rješenje za svaki interijer, neovisno o stilu i dizajnu doma te veličini budžeta i kvadraturi s kojima raspolažete.

 

 

Naši dizajneri interijera u potpunosti će se posvetiti vašim potrebama i željama, prenijeti vašu viziju interijera u idejno rješenje, a potom kreirati dom po vašoj mjeri.

 

 

Sve kreće od dogovaranja usluge, slijedi izmjera prostora i savjetovanje oko odabira boja obloga (zidova i podova), renderiranje te dekoriranje, odnosno stvaranje individualnog idejnog rješenja uređenja prostora. Potom je na redu realizacija cijelog projekta – od narudžbe, preko nadzora dostave i montaže te dekoriranja.

 

 

Kako naručiti dizajniranje interijera?

Cijena usluge iznosi 5,31 €/m² (40 kn/m²) prostora, a vrlo ju je jednostavno naručiti.

Naime, ako ste zainteresirani za uslugu, javite nam se putem mail adrese: dizajn.interijera@prima-namjestaj.hr ili popunite kontakt obrazac te odabirom usluge dizajna interijera u padajućem izborniku ukratko opišite prostor koji biste voljeli dizajnirati (svrha, kvadratura, specifičnosti itd.), uz navođenje najbližeg Prima salona u kojem bi se održao sastanak.

 

Pri posjeti najbližem Prima salonu koji pruža ovu uslugu, odabrani dizajner interijera preuzet će vaš projekt i bolje vas upoznati sa svim narednim koracima usluge. Od tog trenutka, dizajner interijera je vaš glavni i jedini kontakt u realizaciji cijelog projekta. Konzultacije u našoj poslovnici potrebne su kako bismo vas proveli kroz našu bogatu ponudu namještaja i dekoracija te uz vaše smjernice kreirali najbolje idejno rješenje za interijer. Više o svakom pojedinom koraku usluge dizajna interijera saznajte na linku.

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta