GradiONA - intervju s Ana-Marijom Percaić

Kao ponosni partner emisije GradiONA uspješno smo realizirali već drugi projekt "pod palicom" simpatične i talentirane Ana-Marije Percaić. U nastavku zavirite u prizore iz druge sezone te kroz zanimljiv intervju s Ana-Marijom saznajte detalje o emisiji i trendovima u dizajnu interijera.
 

Kako je krenula vaša karijera u dizajnu interijera?

- Krenula je, rekla bih jako rano… Odrasla sam uz oca koji je cijeli život u građevini pa sam silom prilika i sama upoznala čari te vrste radova i u konačnici se zaljubila u sve što se tiče gradnje i interijera. Uživam u cijelom tom procesu. Od temelja do finalnog uređenja, a sve je krenulo iz tatine radione.

 

 

Kako se rodila ideja o emisiji GradiONA?

- Ideja se rodila davno, ali konačnoj realizaciji kumovao je period prvog lockdowna. Tad sam imala vremena pažljivo promisliti o svemu, okupiti odličan tim i krenuti u avanturu života. Željeli smo gledateljima ponuditi originalan sadržaj i osmisliti jedinstven koncept koji će zadovoljiti i one koje zanima više od samog uređenja. GradiONA je format u kojem će i profesionalni majstori dobiti vrijedne savjete, ideje i prezentaciju noviteta s tržišta. 

 

 

Gdje tražite inspiraciju prilikom dizajniranja prostora?

- U samom prostoru! Inspiracija se nameće sama od sebe: u razgovoru s investitorom, nakon prezentacije proizvoda naših partnera i u konačnici u skladu s nekim zakonima struke. Inspiracija se rađa "po putu". Često se dogodi da mijenjamo neke stvari u zadnji tren jer kako se završavaju faze radova, tako se i moja mašta rasplamsa pa djelujemo u skladu s time. Srećom, imamo genijalne partnere koji dijele moju viziju i zajedno radimo s ciljem da prostor oplemenimo najbolje što možemo.

 

Imate li favorita među stilovima uređenja?

- Ako bi baš trebala izdvojiti nešto - to bi bio eklektičan industrijski stil s elementima restauriranih dijelova starog namještaja. Volim raditi rukama. Volim starim stvarima dati novi sjaj, ali industrijski stil uređenja s primjesama eklekticizma nekako ide uz moj karakter i estetiku.

 

Gdje se smjestila druga sezona emisije GradiONA i koja je kvadratura prostora?

- Tema druge sezone bila je uređenje (restauracija i obnova nakon potresa) starograđanskog stana u centru Zagreba. Stan je veličine 55 kvadrata, uz brojne izazove obnove u centru - bila je to jedna dinamična, ali zabavna sezona.

 

 

Koja je osnova za koncept dizajna interijera ovog prostora, čime ste se vodili?

- Misao vodilja je bila sačuvati taj "stari duh zagrebačkih stanova". Dosta toga smo restaurirali i bilo nam je važno odabrati namještaj koji odgovara tom stilu uređenja. Prima namještaj nam je tu bio od velike pomoći. Uspjeli smo odabrati savršene elemente koji izgledaju luksuzno, ali ne i pretenciozno. Prima dizajneri bili su nam od velike pomoći oko savršenog odabira i konzultacija koje se tiču materijala i finalnog proizvoda.

 

 

 

Je li bilo specifičnosti oko izgradnje stana koje su vas ograničavale u dizajnu interijera?

- Svaki objekt je izazov za sebe. Naravno, i ove sezone je bilo slučajeva gdje smo trebali biti kreativni. Konkretno centralni dio uređenja nam je bio cigleni zid u dnevnom boravku, koji smo željeli ostaviti kao ključni moment. Time smo diktirali odabir boja namještaja i detalja pa odabrati savršene nijanse i elemente koji taj zid neće narušiti ili umanjiti njegovu estetiku - bilo je izazovno.

 

Koji stil prevladava u renoviranom prostoru?

- Rekla bih da smo uspjeli spojiti staro (restaurirano) i moderno novo.

 

 

Što vam je bilo bitno kod odabira namještaja?

- Svaka prostorija je imala svoje potrebe. Za kuhinju nam je bilo važno da bude funkcionalna i prekrasna. Unaprijed smo znali boju, a ostalo smo dogovorili s Prima dizajnerima koji su maksimalno ispoštovali našu želju da kuhinja bude visoka i da djeluje raskošno. U boravku vlada minimalizam. Zato smo birali nenametljive elemente i boje. A za spavaću sobu najvažniji je bio odabir kreveta i madraca. I mogu reći da smo sve pogodili SAVRŠENO! :)

 

 

Koji kutak stana biste istaknuli kao najdraži?

- Kuhinja! Obožavam tu nijansu zelene i jako mi se sviđa kako cijeli taj prostor diše.

 

Top 5 proizvoda koje biste istaknuli iz nove Prima kolekcije i zašto?

- Uf! Ako itko poznaje Prima asortiman, to sam ja! Već dvije sezone smo u Prima salonu (i tvornici!) i jako smo zadovoljni ponudom, idejama, realizacijom i uslugom. Apsolutni favoriti su proizvodi koje smo prezentirali u sklopu druge sezone. Trosjed Mattia se tako lijepo uklopio, kuhinja Aurora… Sve COCO maison dekoracije su prekrasne. Posebno se veselim nekoj od budućih suradnji kad ćemo imati priliku birati kutne garniture jer je izbor modela, boja i materijala - odličan. Već sam pikirala Romeo model koji bih voljela vidjeti u trećoj sezoni.

 

Što smatrate novim trendom koji će zaživjeti u dizajnu interijera u 2023. godini?

- Osobno se previše ne vodim trendovima u uređenju interijera. Radije biram svevremenske komade, ali recimo da su mi inovacije u segmentu podnih i zidnih obloga zanimljive.

 

 

Nakon završene druge sezone emisije GradiONA, što je novo u planu?

- Uskoro krećemo sa snimanjem treće sezone i jako sam sretna što ćemo i ove jeseni snimiti kvalitetan sadržaj i gledateljima prezentirati temu zelene gradnje, održivih materijala i predstaviti vodeće hrvatske proizvođače. Nadam se da se gledamo! :)

 

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta