Prima sudjeluje u stvaranju novog poglavlja turizma s hrvatskim predznakom

Domaćini iz cijele Hrvatske okupili su se prošle subote u zagrebačkom hotelu Westin na 7. Forumu obiteljskog smještaja (FOS). Riječ je o jedinstvenom godišnjem okupljanju privatnih iznajmljivača na nacionalnoj razini koji je organizirao Sektor za turizam Hrvatske gospodarske komore u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

 

FOS je iznajmljivačima ponudio alate za neke od najvećih izazova s kojima se susreću među kojima su sve veća konkurencija, zakonske i porezne regulative te praćenje brzo-izmjenjujućih trendova. K tome, konkurencija u privatnom smještaju u turizmu izrazito je velika. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku za 2019. godinu obiteljski i privatni smještaj čini 61 posto ukupne ponude smještajnih kapaciteta u zemlji. Izazov ponuditelja obiteljskog smještaja je istaknuti se ponudom te osigurati popunjenost izvan sezone, a kako bi to ostvarili ključno je ulagati u kvalitetu smještajnih objekata.

 

Istaknimo i da se Forum obiteljskog smještaja održava od 2014. godine, a dosad se održavao u Opatiji, Poreču, Zadru, Zagrebu, Splitu i Pazinu. Jedno je od najzanimljivijih turističkih događanja i služi kao platforma za informiranje, razmjenu iskustava i razvoj suradnje među pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu.

 

Umrežavanje i upijanje znanja

 

Ove godine, podršku eventu pružili su Ministarstvo turizma i sporta te Turistička zajednica Grada Zagreba, a Prima se kao najveći hrvatski proizvođač namještaja, s vlastitim dizajnom i proizvodnjom, istaknula ekskluzivnim sponzorstvom.

 

 

- Naš glavni cilj je pomoći iznajmljivačima u pripremama za turističku sezonu i pružiti im uvid u novosti na tržištu kroz prizmu aktualnih trendova i stilova uređenja interijera te raskošnu ponudu namještaja za cjelovito opremanje doma, po čemu se Prima ističe – rekla je Mia Zadro, produkt dizajnerica u Prima grupi.

Ovogodišnje izdanje Foruma obiteljskog smještaja za pružatelje usluga obiteljskog smještaja bilo je sjajna prilika za umrežavanje s tvrtkama i ponuđačima koji imaju proizvode, znanja i usluge za podizanje nivoa svoje ponude. Kroz program bogat panelima i raspravama iznajmljivači su dobili odgovore na aktualna pitanja i pregršt prilika upijanje znanja.

 

 

Opremanje apartmana i kuća za odmor

 

Naša Mia Zadro je u sklopu specijaliziranog bloka „Turizam s hrvatskim predznakom“ održala predavanje na temu opremanja apartmana i kuća za odmor. Kao globalne trendove istaknula je:

  • održivost - razvoj koji zadovoljava potrebe sadašnjosti bez ugrožavanja mogućnosti budućih generacija da zadovolji vlastite potrebe,
  • lokalizacija - dostupnost lokalnih dobavljača postala je važnija od globalnih praksi,
  • socijalna individualizacija - personalizirani pristup gostu ili klijentu,
  • better is the new more - odnosno, kvaliteta je postala znatno važnija od kvantitete,
  • povezanost - prijelaz iz analognog u digitalno na svim razinama i u svim industrijama.

 

 

Turizam sa stilom

 

Istaknula je i kako je, posebno za profesionalce u turizmu, postalo nužno opremati interijere u određenom stilu, odnosno s jednom idejom koja se proteže cijelim prostorom i stvara atmosferu.

- Stilskim opremanjem i promišljenom estetikom stvaramo okruženje u kojem će se svi osjećati ugodno, opušteno i slobodno. Ne samo da se promišljenim, stručnim dizajnom interijera lakše privlače gosti, već se i povećava vrijednost nekretnine. Trebamo se pitati što gosti žele i traže od interijera u kojima odsjedaju? Sva istraživanja i iskustva s terena potvrdila su da se gosti, neovisno odakle su, koliko imaju godina i koliki im je budžet, žele oduševiti prostorom, uživati, odmoriti se i okinuti koju fotografiju za uspomenu, a ako ostanu impresionirani neupitno je da će se vratiti i sljedeće godine ponoviti dobro iskustvo te da će prijateljima prenijeti preporuku - rekla je Mia.

 

 

Upravo je Prima već niz godina prvi odabir profesionalaca iz sektora turizma, vlasnika hotela i iznajmljivača apartmana. Velika su posebnost Prima programi namještaja koji su usklađeni istim stilom, materijalima, dekorima i bojama, a kreirani su kako bi odgovorili na sve želje i zahtjeve iznajmljivača i njihovih gostiju. Naime, posebnost pristupa dizajnu u Prima grupi temelji se na razvijanju namještaja za sve prostorije doma čime se u interijeru postiže harmonija ugodna oku.

 

Primamljive pogodnosti

 

K tome, Prima nudi i uslugu dizajna interijera koja je u potpunosti prilagođena viziji i individualnim potrebama svakog iznajmljivača, bio on mali ili veliki, a stručni i predani Prima dizajneri interijera spremni su svakome pomoći da u bogatoj Prima ponudi pronađe idealno rješenje za svoj interijer.

Osim zanimljivog predavanja koje je održala naša Mia i primamljivog izložbenog prostora u Westinu koji je dočarao apartmansku dnevnu sobu u prepoznatljivom i popularnom mediteranskom stilu uređenja, Prima je privukla pažnju posjetitelja zanimljivim pogodnostima poput uštede na namještaj, uslugu dizajna interijera (individualno rješenje kreirano prema potrebama i željama kupca), 3D planiranje (po mjerama vašeg prostora) te cjelovito rješenje (idejno rješenje, dostava i montaža).

 

 

Uz Prima ponudu svaki se iznajmljivač može kvalitetno pripremiti za nadolazeću turističku sezonu.

 

Stvorite apartman koji će svaki gost poželjeti!

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta