Otkrijte radost KARLA tjestenina u Prima kuhinjama

Fuži, pljukanci, šurlice, njoki… Priča se da se s Jelenom uvijek nešto fino kuha.

Ova rođena Karlovčanka veliki je gurman. Poznata televizijska voditeljica i glavno lice Prima reklama Jelena Glišić uživa u pripremi, a još više u kušanju finih jela. Priznala nam je kako joj je trenutačno tjestenina najčešće na meniju.

 

- Obožavam sve vrste tjestenine, na sve načine, ali ako moram izdvojiti jedno najdraže jelo to bi bila tjestenina u umaku od tartufa s biftekom. Za ovo jelo najčešće koristim fuže, a posebno mi se sviđaju svježi KARLA fuži sa Zigante tartufima koji već sami po sebi imaju taj fini miris i okus tartufa pa se sjajno uklapaju u ovo jelo – rekla nam je Jelena.

 

 

Fina svježa tjestenina KARLA

Karlovačka tvrtka Žitoproizvod, čija povijest seže još u daleku 1946. godinu, trenutno je jedna od vodećih hrvatskih tvrtki u segmentu prerade žitarica te proizvodnje pekarskih proizvoda i svježe tjestenine. U njihovim proizvodima već sada svakodnevno uživa tisuće kupaca, najviše u raznim proizvodima svježe tjestenine, pekarskih i mlinskih proizvoda pod vlastitim brendom KARLA. Njihovi njoki, fuži i pljukanci dostupni su u novom ruhu i poboljšanih receptura, dok su novi član Karline obitelji su šurlice koje, kao fuži i pljukanci, ne sadrže konzervanse, umjetna bojila, arome i pojačivače okusa.

 

U ovoj godini kada tvrtka slavi svoj 77. rođendan, predstavljena je nova linija svježe tjestenine KARLA. Radi se o nepunjenoj svježoj tjestenini napravljenoj od 100% krupice od durum pšenice, točnije o pljukancima s raznim okusima među kojima su rajčica, špinat, crnilo sipe te blago pikantnija vrsta naziva Okusi Orijenta s dodatkom čilija i kurkume. Proizvod koji se dosad nekako najviše istaknuo i naišao na brojne pohvale su fuži sa Zigante tartufima, intenzivnog okusa i arome za sve ljubitelje pravih tartufa.

 

Velike uštede u Prima Mjesecu kuhinja

Jelena nam je otkrila i kako nije nimalo izbirljiva kada je tjestenina u pitanju.

- Ma, volim sve vrste tjestenine… I fusile i špagete i njoke, a u zadnje vrijeme eksperimentiram sa pljukancima. Osim onih klasičnih na koje sam navikla, počela sam isprobavati neke s okusima. Trenutačno su mi najfiniji s okusom špinata, a jako su mi se dopali i pljukanci s crnilom sipe koje sam nedavno otkrila, tako da sad malo prelazim na okus ribe u svojoj kuhinji – rekla nam je Jelena s kojom smo razgovarali u šarmantnoj kuhinji po mjeri Amelia, jednoj od najomiljenijih odabira Prima kupaca.

 

Prepoznatljiv retro ugođaj uz inovativna i praktična rješenja te veliku paletu boja fronti i korpusa čini kuhinju Amelia sjajnim odabirom za obogaćivanje životnog prostora i svakodnevice. Ako želite kreirati kuhinju koja će biti srce vašeg doma, mjesto za sve kulinarske avanture, Prima kuhinja po mjeri Amelia idealan je izbor za vas.

 

Nemojte čekati jer samo do 7. lipnja 2023. godine u svih 56 Prima salona diljem Hrvatske i na Prima webshopu traje Mjesec kuhinja u kojem možete ostvariti besplatnu izmjeru i prijedlog idejnog rješenja vaše kuhinje iz snova, 50% uštede na sve kuhinje po mjeri, 40% uštede na sve modularne kuhinje te uštede do 50% na COCO maison asortiman dekoracija za dom u sklopu velikog sniženja.

 

 

Prima & KARLA darivanje

U naš Mjesec kuhinja uključio se i brend slasnih svježih tjestenina KARLA sa željom da bogatim poklon paketom zajedno darujemo sve spretne kuhare, ujedno i velike gurmane.

 

Sve što trebate je objaviti recept popraćen fotografijom i/ili kratkim videom pripreme jela koji sadrži KARLA svježu tjesteninu te označiti osobu s kojom želite kušati nove okuse KARLA svježe tjestenine.

Biramo 5 najkreativnijih komentara koje ćemo nagraditi KARLA poklon paketom i Prima poklon bonom u iznosu od 100 €. Svoje recepte podijelite do 31. svibnja 2023. godine, a najkreativnije dobitnike objavit ćemo 1. lipnja do kraja dana!

 

Pravila nagradnog natječaja Prima x KARLA pročitajte na linku.

 

 

 

Tjestenina je izvrstan izvor energije zbog svojih složenih ugljikohidrata koji osiguravaju dugotrajnu energiju. Još jedan veliki benefit tjestenine je njena svestranost. Može se koristiti u salatama, juhama, umacima od povrća, mesnim umacima i mnogo više. Osim toga, tjestenina se brzo priprema, gotova je za samo nekoliko minuta, što je praktično kada nemate puno vremena za pripremu hrane.

 

Kombinacija tjestenine s drugim hranjivim sastojcima poput povrća, proteina i zdravih masti pomaže u stvaranju uravnoteženih i ukusnih obroka. Kako biste i vi u stilu naše Jelene Glišić uživali u svježim KARLA fužima sa Zigante tartufima donosimo vam fini recept iz Karline kuhinje:

 

Fuži sa Zigante tartufima u umaku od maslaca i češnjaka

Potrebno vam je:

  • 250 g KARLA fuža sa Zigante tartufima,
  • 100 g maslaca,
  • 3 češnja češnjaka,
  • korica jednog BIO ribanog limuna,
  • parmezan,
  • dva prstohvata sušene kadulje,
  • sol i bijeli papar.

 

Priprema:

  1. Fuže skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama s pakiranja. Sa strane ostavite malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  2. Na laganoj vatri otopite maslac, a potom dodajte usitnjeni češnjak i kratko ga popržite.
  3. Na maslac i češnjak dodajte kuhane fuže i izmiješajte. Tjestenini dodajte ribanu koricu limuna, kadulju, sol i bijeli papar.
  4. Ulijte malo vode (cca 150 ml) u kojoj se kuhala tjestenina i ostavite još minutu na laganoj vatri da se prožmu svi okusi.

 

Korisni savjeti:

  • Kod pripreme jela s fužima sa Zigante tartufima ne preporučuje se koristiti teške umake na bazi sira ili vrhnja kako ne bismo izgubili iskonski okus tartufa.
  • Umjesto sušene kadulje, možete pripremiti i umak sa svježim listićima kadulje – umjesto češnjaka kratko ih popržite na maslacu dok ne postanu hrskavi.
  • Umjesto ribanog sira, na gotovo jelo možete dodati i malo naribanog svježeg tartufa.
  • Ribana korica BIO limuna tjestenini koja se priprema na bazi maslaca i začinskog bilja tjestenini daje savršen okus i posebnu svježinu.
  • Svježu tjesteninu nije potrebno dugo kuhati, na pakiranju je označeno preporučeno vrijeme kuhanja, no ako želite tjesteninu al dente kuhajte je nešto kraće.
  • Svježu tjesteninu stavljajte u slanu vodu odmah kada zakipi, smanjite vatru i kuhajte je bez poklopca. Kod kuhanja svježe tjestenine stvara se pjena za koju ne želimo da nam iscuri iz lonca .
  • Tjesteninu ocijedite odmah nakon kuhanja i nemojte je ispirati s vodom.

 

Kuhanje će u pravoj kuhinji postati vaša strast, a svaki zalogaj tjestenine pružit će užitak svim vašim osjetilima. Otkrijte radost KARLA tjestenina u Prima kuhinjama!

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta