Neka vrt bude produžetak vašeg doma

Razmišljajte o okućnici kao o još jednoj prostoriji u vašem domu - prostoriji na otvorenom - i tako je opremite. Ovako glasi glavno pravilo uređivanja modernih eksterijera koji su mjesto opuštanja, druženja i uživanja u izmjeni godišnjih doba, potvrdila nam je to Anita Šola, arhitektica u odjelu Razvoja proizvoda Prima grupe.

 

- Vrt, dvorište, lođa, terasa ili, pak, balkon iznimno su važni prostori svakog doma. Oni su veza čovjeka i okoline, interijera i eksterijera, doma i prirode. Iznimno je zahtjevno projektiranje i opremanje vanjskih prostora stanova i kuća jer s jedne strane čine produžetak dnevnog boravka, a s druge vrlo često imaju i druge funkcije koje trebaju ispuniti, poput skladištenja, hobi radionice ili sušionice rublja - rekla je Anita.

Svaki eksterijer poželjno je povezati s interijerom kako bi se naglasila pripadnost istom domu, ipak, postoji par trikova.

 

Foto:Dražen Banković/dblog.hr

 

Estetika i izdržljivost namještaja

- Prilikom nabave vrtnog namještaja najvažnija je funkcija prostora. Primjerice, je li za odmor i druženje ili ima i dodatne funkcije. U obzir treba uzeti i veličinu namještaja jer samo zato što se radi o vanjskom prostoru, on ne smije biti prekrupan. Također, bitno je razmišljati o estetici i izdržljivosti, odnosno povezanosti s interijerom, uređenjem u odabranom stilu te odgovarajućem materijalu otpornom na vremenske uvjete i habanje - savjetuje arhitektica.

 

Uz malo mašte vrtni namještaj može biti integriran i u uređenje unutarnjih prostora. Funkcionira u blagovaonici, dnevnom boravku pa čak i kuhinji. Dok u hladnijim mjesecima upotpunjuju dnevnu zonu doma, moderni komadi vrtnog namještaja u toplim mjesecima transformiraju vanjski prostor pretvarajući ga u udobno mjesto na kojem ćete se htjeti zadržati satima. To može biti vanjska blagovaonica okružena zelenim i mirisnim biljem ili dnevni boravak za uživanje u hladu. Najbolje je kada se interijer i eksterijer prožimaju i nadopunjuju.

 

Zajednička nit dizajna

- Svaki eksterijer je poželjno povezati s interijerom kako bi se naglasila pripadnost istom domu - rekla je naša arhitektica.

 

Neka vrt bude produžetak vašeg doma, a za udobnost i eleganciju na otvorenom birajte Prima namještaj. Naša dva programa vrtnog namještaja - Kono i Nevo, koji se mogu kombinirati po željama kako bi vam pružili vrhunsku udobnost, možete pronaći u 56 Prima salona diljem Hrvatske te na Prima webshopu.

Kod vanjskih stolica posebno je praktično kada se mogu slagati jedna u drugu jer tako štedite prostor.

Upravo to opisuje naše stolice Nevo, izrađene od plastificiranog metala i dostupne u više boja (siva, bijela, crna, crvena, krem, žuta) te u opcijama s ili bez rukonaslona. Pripadajući stol sastoji se od čvrste HPL kompakt ploče četvrtastog oblika u bijeloj, krem ili sivoj boji te od pouzdanog postolja u sivoj, bijeloj, crnoj, crvenoj, krem i žutoj boji. Budući da su dostupni u više boja, ova dva elementa stola mogu se kombinirati po želji kako biste postigli idealnu kombinaciju u odnosu na boju stolica.

 

 

Sjedište i naslon isprepleteni konopom u prirodnoj nijansi elegantan su dizajnerski element stolice Kono koju ćete pronaći u ponudi s ili bez rukonaslona. Konop je izrazito otporan na UV zračenje i sve vremenske uvjete, a konstrukcija je izrađena od plastificiranog metala u sivoj, bijeloj, crnoj, crvenoj, krem i žutoj boji. Istoimeni okrugli stol sa zanimljivim postoljem u sivoj, bijeloj, crnoj, crvenoj, krem i žutoj boji ističe se kvalitetnom i atraktivnom površinom koju čini HPL kompakt ploča bijele, krem ili sive boje te izuzetnom izdržljivosti i trajnosti. Ova kombinacija, idealna za eksterijere, ali zanimljiva i u interijerima, otporna je na sve vremenske uvjete, dostupna u više boja i laka za održavanje.

 

 

Dobitna kombinacija - Kono i Nevo

- Prima vrtni namještaj izrađen je od izdržljivih materijala kako bi izdržao nepovoljne vanjske uvjete. Metalna konstrukcija našeg vrtnog namještaja zbog svoje mase pogodna je za podneblja s jakim vjetrovima, a zaštitu od padalina i soli čini završna obrada plastifikacijom - istaknula je arhitektica Anita.

Osim što se boje stolica i stola mogu skladno kombinirati unutar pojedinog programa, zbog jednostavnog, a opet upečatljivog dizajna vrtnog namještaja Kono i Nevo, stolice i stolovi se mogu i međusobno uspješno kombinirati.

 

Pripremite se za dugo toplo ljeto bez puno razmišljanja jer vaš vrt zaslužuje Prima namještaj. Pogledajte cijelu ponudu vrtnog namještaja u najbližem Prima salonu ili na webshopu, a stilsku inspiraciju pronađite u raskošnom izdanju našeg godišnjeg kataloga Prima interijeri 2023.

 

Foto:Dražen Banković/dblog.hr

 

Foto:Dražen Banković/dblog.hr

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta