Karijera od četvrt stoljeća: „Prima je životna prilika koju ne želite propustiti, pa ja sam počeo kao pomoćni radnik na pili“

Mnogi jesen dočekuju s tugom jer se opraštaju od bezbrižnog ljeta i vraćaju sivoj, kišnoj svakodnevici, no ne i Stipo Šunjo.

Ovaj 47-godišnjak iz Bjelovara u Prima grupi je unapređivač prodaje za pločasti namještaj, primjerice, kuhinje, ormare, regale… On početak listopada svake godine dočekuje u veselom, slavljeničkom tonu obilježavajući svoju godišnjicu početka rada u Primi. Ove godine je atmosfera još posebnija jer slavi veliki jubilej – 25 godina rada u Prima grupi.


Sve je krenulo 1998. u Prespi

Prvog dana na poslu sjeća se kao da je bio jučer.

- Nije bio jučer, ali bio je 1998. godine – smije se Stipo. Po struci je automehaničar, a prve novce u svom životu zaradio je radeći u autopraonici i autoservisu. U potrazi za boljim poslom životni put ga je naveo u bjelovarsku tvornicu pločastog namještaja u sklopu Prima grupe, a potom u tvornicu u Prespi.

- Započeo sam kao pomoćni radnik na pili. No, ja sam oduvijek jako volio matematiku i čak mi je dobro išla pa sam majstoru bio od velike pomoći pri rezanju, jer tu ima puno matematike. Tako sam ubrzo napredovao i postao majstor na pili – započinje svoju priču Stipo.

Potom je u tvornici u Prespi bio zadužen za proizvodnju na pili i drugim strojevima, a kako je razgovorljiv i simpatičan tip osobe, nadređeni su shvatili da bi bilo poželjno staviti ga u kontakt s kupcima. Tako je ubrzo postao zadužen za uslugu prodaje i rezanja iverice po zahtjevima kupca.

 

Prva kuhinja po mjeri Lena

- Nakon dvije godine iz tvornice sam prešao u Prima salon u Bjelovaru. Baš tada u prodaju su došle prve kuhinje po mjeri. Prva među njima zvala se Lena. Gledajući statistiku prodaje, nadređeni su shvatili da imam najbolju prodaju kuhinja po mjeri u cijeloj Prima mreži. Došao je vlasnik i pitao me kako ja to radim. Kad sam mu objasnio, došao je s ključevima od auta i dao mi zadatak da tome idem učiti druge prodajne savjetnike po salonima – prepričao je Stipo koji je objeručke zgrabio danu priliku i zablistao. Ubrzo je postao koordinator prodaje kuhinja u Prima grupi. Titule su iz godine u godinu postajale sve bolje i bolje, no njemu to ne znači puno.

- Puno bitnije od bilo kakve titule mi je kako se osjećam na poslu. Prošlo je vrijeme kada su titula i plaća bile najvažniji benefiti. Meni je Prima omogućila da se profesionalno educiram i razvijem, pa ja na računalu nisam znao ništa osim pomaknuti miš. Zato ću zauvijek biti zahvalan ovoj tvrtki jer mi se automatski poboljšao i privatni život. Kako bi se reklo, sve su mi se kockice u životu nekako posložile – objasnio je Stipo ističući koliko je zapravo važno voljeti posao koji radiš.

 

Prva Prima kuhinja po mjeri Lena u ponudu je ušla prije 15 godina

Foto: Prima

 

Osam pozicija u 25 godina

Nakon nekog vremena postao je voditelj asortimana pločastog namještaja u Prima grupi, a ta ga je pozicija dovela do ove na kojoj je sada. U svojih 25 godina u Primi je napredovao za osam pozicija – od pomoćnog radnika na pili do unapređivača prodaje.

 

Stipo na internoj edukaciji o kuhinjama prije 10-ak godina

Foto: Prima

 

- Svjedočio sam kako se ova moćna tvrtka koja je danas lider na tržištu praktički razvila iz jednog malog bjelovarskog dvorišta. Nekako, imam osjećaj da sam i ja san odrastao uz Primu, postao osoba kakva sam danas, puno mudriji, snalažljiviji… Tu se osjećam kao da sam dio jedne velike obitelji – ističe. Nikada u četvrt stoljeća, kaže, nije osjetio da tvrtka stagnira, uvijek se stremilo boljem, a tako je i danas.

 

Stipo Šunjo danas je unapređivač prodaje pločastog namještaja u Prima grupi

Foto: Prima

 

Prilika za uspjeh

U narednih 25 godina Prima grupi predviđa eksponencijalni rast i razvoj.

- Vidim Prima salon u svakoj zemlji Europske unije u koje već i sada izvozimo naš namještaj – kaže Stipo maštajući o svojim željama i vizijama za Primu.

Za 25 godina on svakako i dalje namjerava biti u Primi, a posebno ga veseli energija novih i mladih kolega. Svatko tko razmišlja o tome bi li se prijavio na oglas za posao u ovoj tvrtki ne mora se nimalo dvoumiti jer, kako kaže Stipo, on je dokaz kvalitete i svih benefita koje Prima nudi.

- Prima je velika prilika za uspjeh, rast i razvoj, napredovanje… Da sažmem, Prima je životna prilika koju ne želite propustiti – zaključuje Stipo Šunjo.

Stipo Šunjo (drugi red, posve lijevo) na teambuildingu na igralištu Ždralovi u Bjelovaru s kolegama i vlasnikom Prima grupe Renatom Radićem (prvi red gore, posve desno)

Foto: Prima

 

Prima obitelj

Stipo je dio velike Prima obitelji koja broji više od 2000 dobro umreženih zaposlenika koji njeguju tradiciju dugu već 28 godina dizajnirajući, proizvodeći i prodajući prepoznatljiv namještaj koji se već nalazi u mnogim hrvatskim domovima.

Naša priča započela je 1995. godine u Bjelovaru. Od obiteljske tvrtke, kroz godine, razvio se uspješan poslovni sustav sa sedam vlastitih proizvodnih pogona u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te razgranatom maloprodajnom mrežom s gotovo 70 salona u Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji. Danas se na tržištu ističemo kao najveći domaći proizvođač namještaja.

Naše najveće prednosti su vlastiti dizajn tim i vlastita proizvodnja, a cilj Prima grupe je kupcu uvijek ponuditi bolje, modernije, funkcionalnije i naprednije rješenje. Naš uspjeh počiva na suradnji svih naših djelatnika jer su svi odjeli Prima grupe povezani i isprepleteni. Svaka ideja koja započne u jednom odjelu, putuje kroz cijelu grupu sve dok rezultat ne bude odraz svih naših vrijednosti.

 

Benefiti za zaposlenike

Prima zaposlenicima omogućuje da se neprekidno usavršavaju u svom radu kako bi napredovali. No, ujedno očekujemo da svi zaposlenici razmišljaju izvan okvira kako bi u svakom trenutku mogli ponuditi najbolje rješenje našem kupcu te kako bismo održali obećanje i zaista bili – prijatelji vašeg doma.

 

Benefiti za zaposlenike Prima grupe

Foto: Prima

 

Znamo da su sretni i zadovoljni zaposlenici angažiraniji i produktivniji, što pridonosi uspjehu tvrtke. Zato Prima grupa brine o dobrobiti svakog zaposlenika, a brojnim benefitima kao što su edukacije i usavršavanja, jubilarne nagrade, potpora za novorođenče, dopunsko zdravstveno osiguranje i drugi, želimo kod naših zaposlenika potaknuti osjećaj zadovoljstva, lojalnosti i povezanosti s tvrtkom, a ujedno nastojimo privući nove visoko kvalificirane i talentirane pojedince.

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta