Kako odabrati odgovarajući madrac?

Kvalitetan san za kvalitetan život!

Utjecaj kvalitetnog sna na cjelokupno psihičko i fizičko zdravlje, nemjerljiv je. Njegova ključna uloga u svim aspektima života dokazana je brojnim istraživanjima koja su pokazala da zbog lošeg i nepravilnog sna pati vaše tijelo, ali i vaš duh.

Odluka o madracu ne smije se donositi olako jer posljedice mogu biti ozbiljne. Potrebno je dobro istražiti i konzultirati se s prodajnim savjetnicima te njima prenijeti sve informacije o vašim navikama i očekivanjima.

Navike definiraju potrebe

Vaše tijelo će vam biti zahvalno ako na vrijeme prepoznate važnost kvalitetnog madraca, prilagođenog vašim navikama. Položaj spavanja je jedan od najvažnijih kriterija prilikom odabira madraca jer određuje koji dijelovi tijela dodiruju površinu na kojoj spavate. Madraci su iz tog razloga podijeljeni prema tvrdoći u četiri stupnja kako bi kupcima olakšali odabir. Osobama koje najčešće spavaju na boku, preporučuju se madraci srednje tvrdoće kako bi ramena i kukovi utonuli u madrac, a kralježnica ostala u prirodno ravnom položaju. Spavanje na trbuhu može imati nepovoljan učinak na vaše tijelo jer mu to nije prirodan položaj te također zahtijeva madrace srednje tvrdoće. Za spavanje na leđima potrebno je odabrati malo tvrđi madrac jer vrat i lumbalna zona ne smiju previše utonuti u madrac.

 Vitasan extra - višezonski madrac pojačane tvrdoće

U odabiru odgovarajućeg madraca ponekad može presuditi i navlaka koja pruža adekvatnu dodatnu zaštitu, ima antialergijska svojstva te pridonosi udobnosti samog madraca. Od iste je važnosti i odabir odgovarajućih podnica. Naime, vrlo je važan pravilan odabir odgovarajuće elastične podloge prema tipu madraca. Odgovarajuća kombinacija ta dva proizvoda rezultira zdravim i mirnim snom.

Prirodni materijali

Kontinuirana ulaganja u proizvodnju i razvoj postojećih te osmišljavanje novih proizvoda u asortimanu spavanja donose ponudu prilagođenu ovom zahtjevnom tržištu. Ljudi su osvijestili važnost sna i njegov utjecaj na cjelokupnu kvalitetu života. U skladu s tim, ponuda mora pratiti posljednje trendove u odabiru materijala te pružati što širu paletu proizvoda.

Standardna ponuda ovog asortimana obuhvaća madrace sa žičanom jezgrom, odnosno s Bonnell ili džepićastom jezgrom te pjenaste madrace različitih tvrdoća i kombinacija materijala. No, trendovi u proizvodnji madraca, nadmadraca i jastuka u posljednjih nekoliko godina sve više su usmjereni na prirodne materijale. Lateks je materijal prirodnog porijekla dobiven od mliječnog soka kaučukovca. Njegova svojstva su nenadmašna po elastičnosti i sposobnosti ravnomjernog raspoređivanja pritiska što kod spavanja pruža tijelu optimalnu potporu u svim točkama.

Zahvaljujući otvorenoj strukturi, lateks osigurava normalan protok zraka te jamči dobru provodljivost vlage i optimalno regulira klimu spavanja. Navlake madraca koje prate ovu prirodnu priču izrađene su od pletiva koja sprječavaju prijenos mikroskopskih čestica.Štite od nakupljanje grinja, prašine, alergena, plijesni, gljivica i bakterija te imaju bočnu mrežicu za bolje prozračivanje.

Kupnja odgovarajućeg kreveta, madraca i podnice zapravo je investicija u zdravlje i doprinos boljoj kvaliteti života.

Uložite u svoje zdravlje i osigurajte svom tijelu mjesto za odmor, opuštanje i zdrav san:

 

 

 

 

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta