Prima se okreće prema Suncu

Svake sekunde Sunce pretvori otprilike 4,3 milijuna tona tvari u energiju, no naše društvo još uvijek najveći dio energije svakodnevno dobiva iz fosilnih goriva. Mi u Primi, pak, razmišljamo dugoročno, stoga smo krenuli u energetsku tranziciju. U Garešničkom Brestovcu gdje se nalazi tvornica Prima Mobilis, koja je fokusirana na proizvodnju masivnog namještaja, madraca i tapeciranih kreveta, postavljaju se - solarni paneli.

Ako se pitate zašto ne bismo iskorištavali neke druge obnovljive izvore energije, poput vjetra ili geotermalne energije, odgovor leži u činjenici da je Sunce najisplativiji izvor energije zato što traži najmanja ulaganja i daje najveću uštedu.

 

 

Proces montiranja panela na krov tvornice Prima Mobilis, provođenje kablova i instalacije svih dijelova solarne elektrane započeo je u listopadu. Montažerski tim ima zadatak solarnim panelima prekriti čak 8000 četvornih metara proizvodnog pogona, a svi paneli trebali bi biti postavljeni i u funkciji do veljače. U planu je da se više od 50 posto proizvodnje tvornice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji napaja solarnim panelima.

Među temeljnim vrijednostima koja stvaraju i oblikuju Primu već više od 25 godina je odvažnost. Zato smo si odlučili postaviti energetski učinkoviti cilj kako bismo unaprijedili svoje poslovanje.

No, osim što je solarna energija vrlo isplativa, gledano iz poslovnog aspekta, ona je i dobar korak prema aktivnom očuvanju okoliša. Prema dostupnim izračunima, prosječna solarna elektrana izravno smanjuje emisiju 1980 kg ugljikovog dioksida na godišnjoj razini i ekvivalent je sadnji 180 stabala.

Ovom modernizacijom kreiramo odvažne korake prema uspješnom poslovanju u budućnosti, a ujedno se zalažemo i za optimističnu klimatsku budućnost Zemlje.

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta