Budite se umorni? Vjerojatno nesvjesno radite jednu od ovih 7 grešaka

Ne bi li bilo divno kada biste se svakog jutra probudili sretni, puni energije, bez bolova i napetosti, bez obzira jeste li jutarnji tip osobe ili ne. Mnogima ovo, nažalost, zvuči neostvarivo. Je li vam se ikada dogodilo da ste spavali osam i više sati, a probudili ste se umorni? Možda se pitate zašto i kako je to uopće moguće?

Nekoliko je potencijalnih razloga, odnosno loših navika koje narušavaju vaš san, a da ih možda čak ni niste svjesni. Otprilike jednu trećinu svojeg života provedemo spavajući stoga je pametno učiniti sve što je u našoj moći kako bismo to vrijeme proveli najbolje što možemo.

 

Kvalitetan san nije nedostižan, samo trebate ispraviti neke navike i učiniti svoju spavaću sobu oazom mira za završetak dana. Provjerite činite li i vi jednu od ovih sedam grešaka i već danas usvojite rutinu koja potiče bolji san.

 

1. Spavate na starom i nekvalitetnom krevetu

Dobar krevet je stabilan, udoban, izdržljiv, siguran i pritom čvrsto podržava madrac, osiguravajući vam optimalnu potporu za udoban san. Kvalitetan krevet omogućuje vam miran i neprekinuti san jer smanjuje prenošenje pokreta i prigušuje zvukove, što je posebno važno ako dijelite krevet ili ako često mijenjate položaj tijekom noći.

                                                        

Od 8. lipnja do 5. srpnja 2023. godine u svih 56 Prima salona diljem Hrvatske i na Prima webshopu pronađite veliku ponudu modernih kreveta koji će vas osvojiti svojom estetikom, praktičnim mogućnostima i beskompromisnom udobnošću.

 

Sve detalje bogate ponude po sjajnim cijenama otkrijte u novom Prima letku.

 

 

Otkrijte i novitete u našoj ponudi kao što su francuski krevet Sona koji ima mogućnost spajanja ili razdvajanja kreveta što je jako praktično za turistički smještaj, moderni Parma regal za dnevnu sobu te soba za bebe Oblak koja uključuje krevetić, ormar, komodu za previjanje i klasičnu komodu.

 

Praktična soba za bebe Oblak u nježnim nijansama s krevetićem, ormarom i komodom za previjanje

Foto: Prima

 

Dašak sofisticiranog komfora u svoju spavaću sobu unesite box spring krevetima iz Prima ponude kao što su Erin i Baldur te Oslo koji je novi u našoj ponudi. Njihova otvorena struktura omogućuje slobodnu cirkulaciju zraka ispod madraca, a zbog unutarnjih opruga pružaju dodatnu potporu madracu i pomažu u ravnomjernom raspoređivanju težine tijela, smanjujući pritisak na ramena, bokova i koljena.

 

Veliku ponudu modernih kreveta, madraca i namještaja za opremanje spavaće sobe otkrijte u novom Prima letku

Foto: Prima

 

2. Ne zamračujete spavaću sobu

Pretjerano izlaganje svjetlu može poremetiti vaš san i cirkadijalni ritam, odnosno biološki ritam spavanja i budnosti. Rolete, zavjese za zamračivanje ili maska za spavanje mogu blokirati svjetlost i spriječiti je da ometa vaš odmor. Suptilno, polumračno osvjetljenje potaknut će vas da se opustite i pridonijet će proizvodnji melatonina u vašem tijelu, hormona koji potiče san.

 

Tapecirani sivi Baldur box spring krevet s utezanjima na uzglavlju i ugrađenom LED rasvjetom na senzor

Foto: Prima

 

3. Imate madrac koji nije prilagođen vašim potrebama

Kako biste se probudili odmoreni i bez ikakvih bolova silno je važno na kakvom madracu spavate – treba biti prilagođen vašoj konstituciji i navikama spavanja. Ako duže vrijeme spavate na neprilagođenom madracu možete razviti kronične probleme kao što su bol u leđima, napetost mišića, ukočenost zglobova, loše držanje i umor. Također, madrac koji vam ne pruža dobru podršku može biti uzrok poremećaje spavanja poput nesanice, čestog buđenja i nemirnog sna.

 

Kvalitetnim madracem direktno ulažete u svoje zdravlje, zato se počastite novim Prima madracem na kojem ćete bez sumnje sanjati samo najljepše snove. Bilo da se odmarate na krevetu u domu, vikendici ili apartmanu, trebali biste se osjećati ugodno, kao da ste u prirodi. Mekoća oblaka ili cvijeta pamuka, čvrstoća drva, prilagodljivost finog pijeska na plaži, ugoda i sloboda bezbrižnog plutanja na površini mora… Ovo su osjetilne senzacije koje Prima želi dočarati i probuditi u vama, dovesti u vaše interijere. U Prima grupi smatraju da je čovjek dio prirode i da se najbolje osjeća kada je povezan s prirodom zato inspiraciju za dizajn novih kolekcija namještaja pronalaze upravo u prirodi.

 

- Meni je prirodno zaspati čim legnem u krevet. Eventualno pročitam par stranica knjige. Najbolje se odmorim kada spavam na madracu koji nije premekan i koji pruža potporu mom tijelu. Ključni su i jastučići. Ja ih imam možda i previše jer volim spavati na boku, s jedinim jastukom pod glavom, dok drugi zagrlim kako bi mi ruke bile u udobnom položaju – rekla je poznata televizijska voditeljica Jelena Glišić, glavno lice kreativne kampanje „Prima, prirodni dio doma“, koja je u ranije objavljenom Prima blogu otkrila svojih pet provjerenih trikova za dobar san.

 

U Prima salonima isprobajte niz udobnih i kvalitetnih madraca koji se proizvode u Hrvatskoj

Foto: Prima

 

U tvornici Prima Mobilis u Garešničkom Brestovcu s 260 djelatnika mjesečno se proizvede oko dvije do tri tisuće madraca i nadmadraca. U velikoj paleti madraca zasigurno ćete pronaći onaj na kojem će svaki dio vašeg tijela pronaći svoju idealnu poziciju, a odabrane vrste ovog mjeseca možete uhvatiti uz velike uštede. U našim salonima isprobajte madrace i posavjetujte se s prodajnim savjetnicima oko pronalaska madraca koji će vam pružiti pravilnu potporu i udobnost tijekom spavanja.

 

4. Drijemate predugo i u krivo vrijeme

Kako biste bolje spavali noću, važno je biti oprezan s drijemanjem. Ako u dnevnoj sobi na trosjedu pred TV-om tijekom dan zadrijemate malo predugo ili, pak, prekasno, predvečer, to može poremetiti vaš raspored spavanja i bit će vam teže zaspati kada se smjestite u postelju. Najbolje vrijeme za drijemanje je nedugo nakon ručka u ranim poslijepodnevnim satima, a idealno je da odrijemate tek oko 20 minuta.

 

Moderan bijeli Parma regal s detaljima u dekoru prirode boje drva i školjka ručkicama

Foto: Prima

 

5. Previše grijete spavaću sobu

Ne želite da vas od sna odvlači nelagodna temperatura u spavaćoj sobi. Ne smije vam biti ni prevruće niti prehladno. Sami najbolje znate na kojoj vam je temperaturi najugodnije, a uzmite u obzir da je većina istraživanja potvrdila kako se najbolje spava u malo hladnijim prostorijama, na optimalnih 16-18° C.

 

Plavi francuski krevet Sona s mogućnošću spajanja i razdvajanja te sa džepićastom jezgrom u madracu

Foto: Prima

 

6. Kasno i obilno večerate

Ako se želite kvalitetno naspavati, zaboravite na pizze, bureke, lazanje i slična jela u večernjim satima. Idealno je izbjegavati kasne večere i svesti na minimum posebno masnu ili začinjenu hranu, ali i alkohol jer ove navike mogu smanjiti kvalitetu sna i uzrokovati poremećaje spavanja. U prehranu uključite laganu večeru, odlučite se za nešto lagano, idealno je odabrati hranu bogatu esencijalnom aminokiselinom triptofan, poput puretine, jogurta ili banane, koji pomaže u proizvodnji melatonina, hormona sna.

 

7. U vašoj spavaćoj sobi ne prevladava umirujuće okruženje

Ako imate udoban krevet, mogli biste doći u iskušenje da u njemu provedete svoje slobodno vrijeme, ali to zapravo može uzrokovati probleme prije spavanja.

 

Spavaća soba Cvita u dekoru drva u zelenom, opuštajućem ambijentu s lebdećim krevetom, noćnim ormarićem, ormarom i komodom

Foto: Prima

 

Koliko god bio udoban, krevet ne bi trebao biti mjesto za rad od kuće ili za gledanje serija uz grickalice jer ovakve navike mnogima uzrokuju probleme sa spavanjem. Spavaća soba nije interaktivna prostorija, ona treba biti umirujuće okruženje u kojem ćete se osjećati udobno i spokojno pa će vam i san lakše doći na oči. Zato iz spavaće sobe treba maknuti sve što vam smeta i sve što ne pridonosi zen atmosferi. Umjesto televizora, časopisa i laptopa, sobu upotpunite s par dodatnih jastučića, svijećnjakom za svijeću ugodnog mirisa, svjetiljkom za nježno osvjetljenje i šalicom toplog čaja od kamilice za opuštanje. Sve ove suptilne dekoracije možete pronaći na velikoj rasprodaji COCO maison dekoracija u našim salonima i na webshopu.

Uvjerite se u kvalitetu, udobnost i estetiku Prima asortimana za spavaće sobe te posjetite naš najbliži salon gdje će vas dočekati prodajni savjetnici koji će vam pomoći pri odabiru namještaja i dekoracija po mjeri i stilu vašeg doma. Inspiraciju za uređenje doma možete pronaći u najnovijem letku te na Prima službenom Facebook, Instagram, TikTok i Pinterest profilu.

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta